ITenIE is een in Amsterdam gevestigd nichekantoor gespecialiseerd in intellectueel eigendom, internet, privacy en IT voor opdrachtgevers die creëren en innoveren. ITenIE ondersteunt deze opdrachtgevers met juridisch advies bij onderhandelingen, overeenkomsten, algemene voorwaarden en het voeren van juridische procedures.

ITenIE is een informeel kantoor waar met passie en plezier wordt gewerkt. ITenIE adviseert graag om problemen te voorkomen, maar voert juridische procedures indien dat nodig is om ideeën, inventiviteit, creativiteit, kennis, diensten en producten te beschermen. ITenIE is een pragmatisch kantoor en staat bekend om scherp, betrouwbaar en bruikbaar advies op het gebied van intellectueel eigendom, internet, privacy en IT.

Nieuws rondom intellectueel eigendom, internet, privacy en IT.

CREEP

Radiohead ontkent dat het momenteel een rechtszaak is gestart tegen Lana Del Ray over plagiaat van het nummer Creep. Radiohead heeft wel het management van Lana Del Ray aangesproken over…

Uitvoeringswet AVG

Het voorstel voor de Nederlandse wet ter uitvoering van de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (UAVG) is op woensdag 13 december 2017 bij de Tweede Kamer ingediend. De Tweede Kamer en…

Hylke Klasens

Na een studie Internationaal en Europees recht aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft Hylke ook de master Informatierecht afgerond bij het Instituut voor Informatierecht bij de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2007 is Hylke advocaat en gespecialiseerd in IT- en intellectueel eigendomsrecht.

Hylke begon zijn carrière bij het in IT-recht gespecialiseerde kantoor Cordemeyer & Slager/Advocaten. Hij heeft bij dit kantoor veel bedrijven en particulieren bijgestaan bij onder meer het opstellen en beoordelen van overeenkomsten, algemene voorwaarden en inbreuken op intellectueel eigendomsrechten.

Advocaat

Vervolgens werd Hylke hoofd juridische zaken en advocaat bij Pictoright, de auteursrechtorganisatie voor beeldende kunstenaars. Hylke heeft hierbij veel kunstenaars, fotografen, illustratoren, architecten en ontwerpers bijgestaan bij inbreuken op intellectueel eigendomsrechten en het opstellen en beoordelen van overeenkomsten en algemene voorwaarden. In deze periode heeft hij ook de VIRA/Grotius specialisatieopleiding Informaticarecht bij de Grotius Academie afgerond. Daarnaast heeft Hylke het certificaat CIPP/E bij het IAPP behaald inzake Europees privacyrecht. 

In 2017 heeft Hylke het nichekantoor ITenIE opgericht dat gespecialiseerd is in intellectueel eigendom, internet, privacy en IT-overeenkomsten, algemene voorwaarden en inbreuken op intellectueel eigendomsrechten.

Contact

Heeft u vragen over uw intellectueel eigendom, internet, privacy of IT-overeenkomsten, stuur Hylke een bericht.